De prachtige illustraties die gemaakt zijn door Maroucha Krouwel van Creativestudiomaya, zijn door lithograaf Mark Boon van Studio Boon bewerkt zodat ze nog mooier tot hun recht komen.

Wonderbaarlijk om te zien hoe een olifant ineens van kleur kan veranderen van donkerbruin naar grijs. Hoe zijn huid bewerkt wordt zodat de kleinste rimpeltjes ineens zichtbaar zijn.

Is de achtergrondkleur net niet in de juiste tint? Prima. Kan met een muisklik worden aangepast. Zien we de textuur van het papier waarop het geschilderd is niet meer voldoende door die honderden lagen verf die nodig waren voor die heerlijk roze billen? Prima joh. Bewerken we die textuur er gewoon weer in.

Ik ben in het dagelijks leven, maar vooral ook op social media, niet zo van het jezelf beter of anders voordoen dan dat je bent. Vooral op social media worden afbeeldingen vaak zoveel mooier gemaakt dan dat ze daadwerkelijk zijn. Nee er moet perse een of ander filter overheen. Alsof goed niet goed genoeg is.

Waren de illustraties dan niet goed genoeg? Ja zeker wel! Ze waren en zijn nog steeds prachtig. Maar de manier waarop een afbeelding wordt ingescand en daarna wordt weergegeven op een computer is anders dan de manier waarop een afbeelding er straks uitziet wanneer hij in een boek gedrukt is. En dat is waar Mark me mee geholpen heeft. Zodat die prachtige illustraties straks net zo mooi in het boek komen te staan als dat ze op de originele schilderingen staan.