Voor een wetenschappelijk artikel over Hyperemesis Gravidarum (HG) in de Volkskrant is Stichting ZEHG op zoek gegaan naar vrouwen die van zorgprofessionals hebben gehoord dat HG een psychische oorzaak heeft. Inmiddels is al lang uit wetenschappelijk onderzoek gebleken dat HG GEEN psychische oorzaak heeft, maar veel zorgprofessionals zijn daar nog niet van op de hoogte. Dat bleek wel uit een post op Facebook waarin HG-ers werd gevraagd om hun ervaringen hiermee.
Gelukkig gaat het bij veel zorgprofessionals wel goed en zien zij wel wat een HG-zwangere nodig heeft van hen. Ben jij je verloskundige of gynaecoloog dankbaar dat hij of zij je zo goed heeft geholpen tijdens jouw HG-zwangerschap? Of voelde jij je juist niet gehoord en gezien door jouw zorgverlener en kreeg je nog niet de voor jou passende zorg?
Welke van deze situaties op jou ook van toepassing is: het kinderboek ‘Mama is het spuugzat!‘ kan een mooi geschenk zijn voor jouw zorgverlener.
šŸ‘‰ Omdat jouw zorgverlener je door die moeilijke periode heeft geholpen en hij of zij wel een cadeautje verdient!
of…
šŸ‘‰ Omdat jouw zorgverlener misschien nog nooit echt heeft kunnen zien / lezen of heeft meegekregen, hoe HG echt kan voelen. En hoe mooi is het dan dat jij hem of haar dat met dit boek mee kunt geven.
Wil jij jouw zorgverlener ook HET geschenk geven waar niet alleen jij maar ook de vele andere HG-vrouwen in Nederland en Belgiƫ iets aan hebben, schaf dan nu meteen een exemplaar aan. Of beter nog: schaf twee exemplaren aan. Want als je dit boek in handen hebt, wil je hem waarschijnlijk niet meer weggeven.