Voor de kachel met de pootjes omhoog. Even opwarmen na een frisse (lees: koude) neus gehaald te hebben. Want ja, ook de dieren op de boerderij moeten natuurlijk gevoerd worden.
En als ik dan naar de shetlandpony loop, komt hij me met een knorrend gehinnik tegemoet. Even een kroel en dan roepen de lammetjes in de wei ernaast me al weer. Want ook zij willen geaaid worden én even checken of ik in mijn jaszak niet iets eetbaars heb zitten.
Als ik Snoesje en Vlekje eindelijk van me af geduwd heb gekregen, roept Haantje al naar me. Nieuw graan in de bak voor hem en zijn harem.
Helemaal blij zijn ze weer. En ja, ik ook. Als boerendochter ben ik opgegroeid met zoveel dieren om me heen. En hoewel onze veestapel is gekrompen naar alleen hobbydieren, merk ik dat al deze dieren nog steeds zoveel voor me betekenen. Dieren doen iets met een mens. Maar ze doen helemaal iets met kinderen. Al die gezellige en lieve beestjes zorgen bij mijn kinderen voor blijdschap, vertrouwen en onvoorwaardelijke liefde.
En dat doen dieren niet alleen in het echt. Het is niet voor niets zo dat heel veel kinderboeken over dieren gaan. Daarin wijkt de Droomdieren-Rijk-serie niet af van een ander kinderboek. Maar in wat dan wel? Wat maakt die droomdieren nu zo leuk?
👉 Nou ten eerste, omdat het gewoon herkenbare dieren zijn. Een echte huis-, tuin- en keuken-olifant
👉 Maar ook omdat die olifant met zijn roze billetjes zo schattig is
👉 Maar het allerbelangrijkste is dat dit stoere olifantje voor kinderen heel herkenbare dingen doet, zegt en denkt
Wil jij ook kennismaken met De Droomdieren-Rijk-serie deel 1?  Kijk dan ook eens bij De olifant met de roze billen.